پیامدهای اقتصادی کووید 19

پیامدهای اقتصادی کووید 19

کرونا ویروس از ابتدای ماه دسامبر 2020 از چین آغاز و به صورت گسترده شیوع پیدا کرد. این ویروس پیامدهای منفی و قابل توجهی داشت. این بیماری باعث مشکلات اقتصادی بزرگ، محدودیت‌های مسافرتی، بسته شدن کارخانه‌‌ها و همچنین آسیب به بسیاری ازمشاغل خدماتی شده است. برای قضاوت در خصوص پیامدهای اقتصادی کووید 19 هنوز زود است و نمی‌توان با قطعیت اظهارنظر نمود. سوال اصلی از منظر اقتصادی این است که چه مدت و چه اندازه ویروس گسترش پیدا خواهد کرد و اقدامات لازم برای مهار آن چه خواهد بود. در شرایط کنونی نمی‌توان قاطعانه در مورد این ابهامات صحبت کرد، بنابراین شاید بتوان با دو سناریوی خوشبینانه و بدبینانه به قضیه نگاه کرد.

سناریو خوشبینانه بر اساس دانشی است که فعلاً از اپیدمی وجود دارد و به این صورت است که اپیدمی محدود به چین و چند کشور دیگر باشد. در این سناریو اقتصاد جهانی سقوطی ناگهانی در نیمه اول سال 2020 داشته و پس از آن شروع به بهبود می‌کند.

اقتصاد در زمان کووید ۱۹

در سناریو بدبینانه، ویروس به صورت گسترده در منطقه آسیا و اقیانوسیه و دیگر اقتصادهای پیشرفته از قبیل اروپا و شمال آمریکا گسترش پیدا کرده است. معنی این سناریو این است که فروپاشی اقتصادی طولانی‌مدت و عظیمی خواهیم داشت. این سناریو 4 درصد کاهش در تقاضای داخلی در چین و هنگ کنگ در ربع اول سال 2020 و 2 درصد کاهش در ربع دوم سال، بعلاوه کاهش 2 درصدی تقاضای داخلی در کشورهای آسیا و اقیانوسیه در ربع اول سال 2020 را نشان می‌دهد. همچنین سهام جهانی و قیمت کالاهای غیر غذایی در 2020 با کاهش 20 درصدی رو به رو خواهند شد. این شوک‌ها در سال 2021 به تدریج کم‌رنگ‌تر می‌شوند.

اقتصاد در زمان کووید ۱۹

شیوع ویروس باعث شده تا اقدامات زیادی برای مهار آن انجام شود که در نهایت اثرات اقتصادی بزرگی را به دنبال دارد. این اقدامات شامل محدودیت‌های گسترده برای جابجایی مسافران و نیروی کار می‌شود که به نوبه خود بر صنعت گردشگری و مسافرت و بخش سرگرمی و تفریحی تاثیر می‌گذارد. ویروس از سه مجرای عرضه، تقاضا و اطمینان بر اقتصاد تاثیر می‌گذارد: 


  • عرضه:
     اختلال شدید در زنجیره تامین جهانی، بسته شدن کارخانه‌‌ها و تاثیر روی بسیاری از فعالیت‌های خدماتی  

  • تقاضا: 
    کاهش مسافرت‌های تجاری و گردشگری، کاهش خدمات آموزشی، کاهش خدمات تفریحی

  • اطمینان: 
    عدم اطمینان که منجر به کاهش یا وقفه در استفاده از کالاها و خدمات و کاهش سرمایه‌گذاری خارجی می‌گردد.

پیدایش اپیدمی و به دنبال آن اقدامات مهارکننده‌ای که در چین انجام شد، اثرات شدیدی در کاهش تولیدات کارخانه‌ها و مصرف داخلی در چین و شرکای اقتصادی آن داشت. در دیگر کشورها نیز اقداماتی برای کنترل شیوع بیماری انجام شده است. همه این موارد شدیدا روی مشتریان و بازارهای مالی اثر می‌گذارد.

نام کتاب: اقتصاد در زمان کووید ۱۹

مترجمین: دکتر رضا دهنویه، مهدیه نوحی، فاطمه دهنویه، محمد تصون غلامحسینی، آتوسا پورشیخعلی، علی مسعود، منیره بلوچی، الهام کارگر، فخری ابراهیمی، آرزو عزیزی، کیهان سجادی، زهره نجات زادگان
زمستان ۹۸

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *