تاثیرات کرونا بر کسب و کارها

تاثیرات کرونا بر کسب‌وکارها

شیوع کرونا ویروس قبل از هر چیز یک فاجعه انسانی است و تا به امروز صدها هزار نفر را تحت تأثیر قرار داده است. مک کنزی شناخته‌شده‌ترین شرکت مشاوره مدیریتی در جهان، در تازه‌ترین گزارش خود به بررسی پیامدهای کیفی و کمی شیوع ویروس و تأثیرات کرونا بر کسب‌وکارها پرداخته است. همچنین این گزارش مواردی را عنوان کرده است که در این مدت باید کسب‌وکارها بر آن متمرکز باشند که ما در اینجا به‌صورت مختصر این موارد را شرح می‌دهیم.

۱- حفاظت از کارکنان
بحران کرونا برای بسیاری از افراد ازنظر احساسی چالش‌برانگیز بوده و زندگی روزمره را به شکل بی‌سابقه تغییر داده است. برای کسب‌وکارها و شرکت‌ها، تجارت و کسب درآمد دیگر جزو گزینه‌های پیش رو نیست. رهبران کسب‌وکارها می‌توانند بر پایه دستورالعمل‌های محتاطانه، برنامه‌ای را تنظیم و اجرا کنند و به نحوی از کارکنان مجموعه حمایت کرده و زمینه‌هایی را برای تغییر سیاست ایجاد کنند.

۲- تشکیل تیم مقابله با کووید۱۹
شرکت‌ها باید افرادی را از هر زمینه و تخصص لازمی در این تیم بگمارند. به‌علاوه در بسیاری از موارد، اعضای تیم باید از نقش‌های روزمره خود چشم‌پوشی کنند و اغلب زمان خود را برای مقابله با ویروس کرونا اختصاص دهند. اصول کاری مشترکی برای اغلب شرکت‌ها وجود دارند که می‌توان به لزوم حفظ سلامت و اموال کارکنان، تست استرس مالی و ایجاد برنامه اضطراری برای مواقع ضروری، نظارت بر زنجیره تأمین و پاسخ سریع به بحران، پاسخ مناسب به شوک‌های بازار و افت تقاضا و درنهایت هماهنگی و ارتباط با دیگر حوزه‌های اجرایی اشاره کرد.

۳- حفظ نقدینگی لازم برای عبور از بحران
کسب‌وکارها نیاز دارند سناریوهایی را پیش‌بینی و در راستای سیاست‌های شرکت تهیه و تدوین کنند. برای متغیرهای حیاتی که بر درآمد و هزینه‌ها تأثیرگذار هستند، آن‌‌ها می‌توانند حساب‌های مالی نظیر چرخش نقدینگی را برای هر سناریو در نظر بگیرند و محرک‌هایی را که تا حد زیادی بر نقدینگی مؤثر هستند را مثل کاهش هزینه‌ها شناسایی و اجرایی کنند.

تاثیرات کرونا بر کسب و کارها

۴- تثبیت زنجیره تأمین
شرکت‌ها باید مقیاس و بازه زمانی که ممکن است زنجیره تأمین کالای آن‌ها در معرض اخلال قرار بگیرد را تشخیص دهند. اغلب شرکت‌ها سریعاً بر تثبیت فوری زنجیره کالا متمرکز می‌شوند. آن‌ها همچنین باید رزرو خطوط انتقال کالا و آمادگی آن‌ها و همچنین آماده ساختن زنجیره‌های تأمین خود را در نظر بگیرند. به‌علاوه درزمانی که اخلال در زنجیره تأمین ایجاد می‌شود، شرکت‌ها باید از این منابع در راستای تولیدات مهم‌تر خود استفاده کنند.

۵- حفظ ارتباط با مشتریان
شرکت‌هایی که عرضه را بهتر رصد می‌کنند اغلب موفق می‌شوند، چراکه آن‌ها در بخش اصلی مشتریان خود سرمایه‌گذاری و رفتار آن‌ها را پیش‌بینی می‌کنند. برای نمونه در چین درحالی‌که تقاضای مصرف‌کنندگان پایین است، اما از بین نرفته است و مردم به‌طور وسیعی به‌سوی خرید آنلاین برای تأمین تمامی کالاها و خدمات حرکت کرده‌اند. این روند همچنین شامل اطمینان از کیفیت محصولاتی که به‌صورت آنلاین فروخته می‌شوند نیز می‌شود.

۶- تمرین برنامه
بسیاری از تیم‌های حرفه‌ای زمان خود را صرف فهم درست نیازهای لازم برای برنامه‌ریزی عرضه در شرایط اضطراری نمی‌کنند؛ مگر زمانی که گرفتار آن شده باشند. این جایی است که میزگردها و کارگاه‌ها می‌توانند نقش گران‌بهایی داشته باشند. شرکت‌ها می‌توانند از مدل‌سازی‌هایی برای نشان دادن پروتکل فعال‌سازی در فازهای مختلف پاسخ اضطراری بهره بگیرند. باید اطمینان حاصل شود که نقش هر تیم مشخص و مجزا از دیگران است.

۷- هدف‌گذاری
کسب‌وکارها به همان اندازه قوی هستند که جوامع آن‌ها قدرتمند باشد. شرکت‌ها باید تلاش کنند تا درک نمایند که چگونه از تلاش‌های پاسخ اضطراری برای نمونه با فراهم ساختن پول، تجهیزات یا تخصص حمایت کنند. برای مثال چند شرکت در چین با تغییر نوع فعالیت خود به تولید ماسک و لباس مخصوص روی آورده‌اند.

*علاقه‌مندان می‌توانند برای مشاهده کامل این گزارش به فایل پیوست مراجعه کنند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *