دومین گردهمایی کارآفرینی تا اوج توسط پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد

دومین گردهمایی کارآفرینی تا اوج به همت پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس روز یکشنبه 15 اردیبهشت ماه سال جاری با شرکت جمعی از دانشجویان، علاقه­‌مندان کسب و کار و کارآفرینی و واحدهای فناور پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس در سالن همایش دانشکده علوم پایه دانشگاه برگزار شد. سخنرانان این رویداد دکتر مهران کرمی، مدیر شتاب‌دهنده سریرلند و آقای حمیدرضا احمدی، مدیرعامل استارتاپ مدیریت رویداد ایوند بودند. در ابتدای رویداد، کلیپ معرفی فعالیت‌­ها و خدمات پارک پخش شد و سپس مجری رویداد به بیان اهداف برگزاری این رویدادها و اهمیت تعامل دانشجویان در فضای کارآفرینی و کسب و کار پرداخت.

دکتر کرمی به‌عنوان اولین سخنران رویداد، درباره چگونگی راه‌­اندازی کسب و کارهای نوپا و دانش‌بنیان مطالبی را بیان کردند. از مواردی که ایشان در صحبت­‌های خود به آن اشاره کرده، تفاوت استارتاپ‌­ها با کسب و کارهای سنتی و چالش­‌های راه­‌‎اندازی کسب و کارهای نوین در کشور بود. به گفته وی، مهمترین تفاوت استارتاپ­‌ها با کسب و کارهای سنتی، مقیاس‌­پذیری این کسب و کارها و توان رشد سریع آن‌ها است. ایشان همچنین مثال­‌هایی از کسب و کارهای بزرگ کشور مانند اسنپ و کارپینو بیان کردند و با مقایسه این دو کسب و کار، دلایل موفقیت و عدم موفقیت آن‌ها را برشمردند و به تجزیه و تحلیل چگونگی ایجاد یک کسب و کار و کمک به گسترش اکوسیستم کارآفرینی کشور پرداختند. در پایان بخش اول رویداد، شرکت‌کنندگان سوال­‌هایی در رابطه با کسب و کارهای خود از مدیر شتاب‌دهنده سریرلند پرسیدند و ایشان به سوالات آنان پاسخ داد.

برگزاری دومین گردهمایی کارآفرینی تا اوج توسط پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس
برگزاری دومین گردهمایی کارآفرینی تا اوج توسط پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس

بخش دوم رویداد با حضور حمیدرضا احمدی و دکتر مهدی یوسفی‌نیا مدیر روابط عمومی نوآفرینان، به‌صورت پنل پرسش و پاسخ برگزار شد. در ابتدای این گفتگو که نزدیک به دوساعت به طول انجامید، آقای احمدی، به‌طور مختصر زندگی شخصی خود را مطرح کرد و تجربیات زندگی و کار در آمریکا را برای شرکت‌کنندگان شرح داد. حمیدرضا احمدی در این رویداد بیان داشت که علی­رغم شرایط اقتصادی سخت کشور در اوایل دهه نود و نبود فرهنگ استارتاپی در ایران، به کشور بازگشته و با حضور در کانون کارآفرینی کشور، سعی در شکل‌­دهی اکوسیستم کسب و کار کشور داشته است. به گفته وی، عدم وجود یک جریان نقدینگی پایدار و نبود حمایت دولت، مهمترین دلایل انحلال کانون کارآفرینی بود. احمدی اشاره کرد که نخستین ایده برای راه‌­اندازی سامانه مدیریت رویداد ایوند، در روزهای حضورش در کانون به‌وجود آمده و پس از رفتن از کانون با کمک تیم برنامه­‌نویسی و شرکای خود، این سامانه را ارتقا داده است. به گفته بنیان‌گذار ایوند، این سامانه تاکنون رقیب جدی نداشته و سعی در گسترش فعالیت خود در سایر حوزه­‌های هنری و آکادمیک دارد.
حمیدرضا احمدی، ضمن بیان آمارهایی از رشد ایوند، خاطرنشان کرد در سال­‌های گذشته، ایوند رشد 200 درصدی را تجربه کرده است که برای یک استارتاپ روند قابل قبولی محسوب می­‌شود. همچنین ایوند تلاش دارد تا به‌صورت مستقل برای هر دانشگاه یک پنل مدیریت اختصاصی ایجاد کند تا بتوانند رویدادهای خود را در آن نمایه کنند. بخش پایانی رویداد به صحبت درباره راندهای سرمایه‌­پذیری ایوند اختصاص داشت. به گفته بنیان‌گذار ایوند، ارزش‌گذاری استارتاپ­‌ها در مراحل اولیه، بیشتر از مبنای علمی بر پایه تجربه و ارزش تیم کاری انجام می­‌پذیرد. وی خاطر نشان کرد، سامانه مدیریت رویداد ایوند تاکنون سه مرحله جذب سرمایه داشته که آخرین آن در سال 1397 بوده است. پس از پایان گفتگو، تعدادی از شرکت‌کنندگان ضمن بیان انتقادهای خود از اشکالات موجود در ایوند، سوالات خود درباره راه‌­اندازی کسب و کار و نحوه مدیریت آن مطرح کردند و آقای احمدی به این سوالات پاسخ داد. در انتهای رویداد، شرکت‌کنندگان در لابی محل پذیرایی دور یکدیگر جمع شدند و ضمن صرف پذیرایی به گفتگو و شبکه‌سازی پرداختند.