فراخوان توسعه پنل غربالگری ژنومیک

فراخوان توسعه پنل غربالگری ژنومیک به منظور ارزیابی میزان ابتلا به ویروس کووید-۱۹ با استفاده از توالی‌یابی

شبکه خدمات نوآوری بومرنگ با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی فراخوان توسعه پنل غربالگری ژنومیک به منظور ارزیابی میزان ابتلا به ویروس کووید-۱۹ با استفاده از توالی‌یابی را برگزار می‌کند.

در این پروژه تحقیقاتی لازم است مطالعات دقیقی در خصوص شناسایی پتانسیل احتمال خطر ابتلا و شدت بروز علائم با استفاده از پنل‌های ژنومیک انجام شود. به منظور پیش‌بینی ریسک ابتلا به ویروس کوید-19، وجود نمونه‌های شاهد-بیمار (Case-control) یا نمونه‌هایی از گروه‌های مختلف (مبتنی بر داده‌های ژنومیک) از اهمیت بالایی برخوردار است که مطالعات انجام‌شده در خصوص بسیاری از بیماری‌های ژنتیکی امکان‌پذیری آن را اثبات کرده‌اند.

در این راستا، هدف، تهیه پنل برای بررسی‌‌های همه‌جانبه در زمینه توالی‌یابی و تحلیل زمینه ژنتیکی مرتبط با میزان حساسیت افراد میزبان است و چالش این تحقیق، توالی‌یابی و تولید مقرون‌به‌صرفه داده‌های مورد نیاز در خارج از کشور است.

در صورت بررسی و تحلیل دقیق ژنوم افراد نمونه‌گیری شده و توسعه مناسب پنل، تولید داده در داخل کشور جهت شناسایی افراد پرخطر در سطح گسترده امکان‌پذیر خواهد بود.

در فاز اول این پروژه تحقیقاتی لازم است فرضیه میزان احتمال ابتلای افراد به ویروس کووید-19 با استفاده از توالی‌یابی کل ژنوم از طریق پنل شناسایی ژنومیک در دو گروه محدود، شامل افراد پرخطر (افراد فوت‌شده و دارای علائم بالینی شدید) و افراد کم‌خطر (افراد مبتلا با PCR مثبت و بدون علائم بالینی) بررسی شود.

سپس با توجه به نتایج مقالات منتشرشده بین‌المللی مبنی بر وجود واریانت‌های مؤثر بر شدت بروز علائم در ابتلا به این ویروس، نتایج این ارزیابی تحلیل شوند. برای ورود به بازار با توجه به برنامه‌ریزی صورت گرفته برای توسعه و تجاری‌سازی پنل فوق، نیاز به افزایش تعداد نمونه و بهینه‌سازی الگوریتم‌های مبتنی بر یادگیری ماشین در راستای ارائه پنل تجاری و اقتصادی و اخذ تأییدیه‌ها و مجوزهای لازم از مراجع ذی‌صلاح است.

در فاز دوم انتظار می‌رود، پنل ژنومیکی برای ارزیابی ریسک ابتلا و شدت بیماری کووید-19 طراحی شود، سپس دقت و صحت پنل در خصوص میزان بروز علائم بیماری احتمالی اعتبارسنجی شود و به‌منظور کاهش هزینه‌های شناسایی افراد با احتمال بالای ابتلا، نشانگرهای ژنومیک مناسب توسعه یابند. در انتهای این پروژه تحقیقاتی انتظار می‌رود بتوان خدمات ژنومیک مربوط به کووید-19 را با هزینه مناسب به افراد مختلف ارائه داد.

پروپوزال‌ها صرفاً باید در چارچوب موردنظر صندوق نوآوری و شکوفایی، تدوین در سامانه غزال به آدرس زیر ارسال شوند. پروپوزال‌هایی که در چارچوبی غیرازآن، یا به روش‌های دیگر به دست صندوق برسند، وارد فرایند ارزیابی نخواهند شد.

مهلت ارسال: دوشنبه 10 خرداد 00

شماره تماس: ۸۸۳۹۸۵۴۳-021