مزایا و معایب کارآفرینی
نقاط قوت کارآفرینی
شواهد نشان میدهد که صاحبان کسبوکارهای کوچک معتقدند در مقایسه با شرایط کارمندی بیشتر و سختتر کار میکنند، درآمد بیشتری دارند و به کار خود عشق میورزند. قبل از شروع هرگونه سرمایهگذاری، همه کارآفرینان بالقوه باید مزایای مالکیت کسبوکار کوچک خود را بدانند.
1- سرنوشت شما دست خودتان است.
داشتن شرکتی که باعث استقلال کارآفرینان میشود، به آنان فرصتی برای رسیدن به چیزهایی که برایشان اهمیت دارد، میدهد. کارآفرینان میخواهند خودشان برای راهبری زندگیشان تصمیم بگیرند و شرکتشان این خواسته را محقق میکند.
2- خودتان را از دیگران متمایز کنید.
کارآفرینان به طور چشمگیری در حال راهاندازی کسبوکار خود هستند زیرا تنها راهی که آنها را به اهداف آرمانیشان که همان تمایز از دیگران است، میرساند یک کسبوکار موفق است. این کار میتواند ساختن خانههای ارزانقیمت ولی مستحکم برای مردم کشورهای جهان سوم باشد یا یک برنامه بازیافت برای محافظت از منابع محدود زمین (به عنوان مثال کاری که اپلیکیشن زیستاَپ با جمعآوری ضایعات قابل بازیافت و لوازم منزل برای جلوگیری از به هدر رفتن حجم انبوهی از منابع کشور شروع کرده است).
3- تواناییهای ذاتی خود را شکوفا کنید.
خیلی از مردم کارشان را خستهکننده، غیر جذاب و تکراری میدانند ولی کارآفرینان جزو این افراد نیستند. از نظر آنها تفاوت زیادی بین کار و بازی نیست. کار و بازی با هم مترادفاند. ابزار کارآفرینان برای عرضهی قابلیتهای فردی و شکوفایی استعدادهایشان در زمینههای مختلف، کسبوکار است. داشتن کسبوکار به کارآفرینان حس قدرت و توانمندی میدهد.
4- منافع مالی را دستکم نگیرید.
پول همیشه برای کارآفرینان دلیل اصلی راهاندازی اولیۀ بسیاری از کسبوکارها نیست ولی یکی از عوامل انگیزشی مهم برای آنها به شمار میآید. بسیاری از کارآفرینان فوق ثروتمند نیستند ولی بعضی از آنها کاملاً ثروتمند هستند، در عین اینکه کاری ساده انجام میدهند مانند جمعآوری ضایعات، بازیافت، تولید محتوا و غیره.
5- از کاری که میکنید لذت ببرید.
یکی از خصوصیات صاحبان کسبوکارهای کوچک این است که کار را به دیده سرگرمی و تفریح میبینند و به آن علاقه دارند و از آن لذت میبرند. بهترین پاداش برای یک کارآفرین گذر از یک مسیر دشوار است نه رسیدن به مقصد. پس سراغ کسبوکاری بروید که به آن علاقه زیادی داشته باشید تا اراده لازم برای ادامه مسیر را داشته باشید.
نقاط ضعف کارآفرینی
برای ورود به دنیای کارآفرینی علاوه بر شناخت مزایای آن، باید از نقاط ضعف کارآفرینی هم آگاه باشید.
1- مواظب نابودی کل سرمایهتان باشید.
آمار شکست کسبوکارهای کوچک تقریباً بالاست. بررسیها نشان میدهد از هر کسبوکار نوپا فقط ده درصد آنها پایدار میمانند و نود درصد شکست میخورند.
2- با درآمد ثابت و مطمئن خداحافظی کنید.
راهاندازی کسبوکار هیچ تضمینی برای درآمد کافی کارآفرین نمیدهد. بعضی از کسبوکارهای نوپا و کوچک نمیتوانند درآمد کافی ایجاد کنند؛ بنابراین در شروع کار، تعهدات مالی فشار سنگینی به صاحب کسبوکار وارد میکند و اغلب مالک آخرین نفری است که پول دریافت میکند.
3- برای کار طولانی و سخت آماده شوید.
در مراحل شروع کسبوکار، کارآفرین باید با تعطیلات و مرخصی خداحافظی کند و برای کارِ بیش از ۴۰ ساعت در هفته خود را آماده کند.
4- تا کسبوکارتان جا بیافتد، انتظار زندگی آسانی نداشته باشید.
چون برای راهاندازی کسبوکار، کارآفرینان باید ساعتهای طولانی کار کنند لذا ابعاد دیگر زندگیشان تحت تأثیر قرار میگیرد و ایجاد تعادل بین وظایف زندگی خانوادگی و مالکیت کسبوکار آسان نخواهد بود و مرزبندی بین وظایف مادری، پدری، همسری و مالک شرکت بودن بسیار سخت خواهد شد.
5- مسئولیت سنگینی را باید به دوش بکشید.
کارآفرین رئیس خودش است و این یعنی گرفتن تصمیم درباره موضوعاتی که شاید دانش کـافی در مورد آنها نداشته باشد. پس یا باید مشاور به او کمک کند یا در مواقع بحرانی و حیاتی خودش تصمیماتی بگیرد که سرنوشـت شـرکت را تغییر دهد.
6- استرس خود را کنترل کنید.
راهاندازی و مدیریت کسبوکار میتواند تجربهای لذتبخش باشد ولی موقعیتهای پراسترس و پرفـشار آن نیز نباید فراموش شود. تعهدات مالی و حفظ امنیت شغلی کارآفرینان عامل دغدغه و استرسزایی همیشگی آنان است.
جمعبندی
الآن نوبت شماست که تصمیم بگیرید. مزایا و معایب کارآفرینی را میدانید و با لذتها و سختیهای آن هم آشنا شدهاید. اگر ایدهای در ذهنتان دارید که به بهتر شدن جامعه و دنیایی که در آن زندگی میکنید، محکم آن را بچسبید و در ادامهی راه ِکارآفرین شدن ما را دنبال کنید.
در مبحث بعدی به عوامل محرک موتور کارآفرینی میپردازیم.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.