انواع کارآفرینی
شواهد نشان میدهد، تقریباً همه افراد پتانسیل کارآفرین شدن را دارند. برای بهتر روشن شدن موضوع، انواع افرادی را نشان میدهیم که عناصر اصلی کارآفرینی هستند.
کارآفرینان جوان
بزرگترین مزیت کارآفرینان جوان، این است که میتوانند کارآفرینی را به عنوان مسیر حرفه اولیه خود انتخاب کنند در حالی که سرشار از ذوق، نوآوری و خلاقیت هستند.
زنان کارآفرین
از آنجا که زنان همواره در زمینه فعالیتهای کاری خود با تبعیض مواجه هستند، فرصتهای کسبوکاری که با کارآفرینی ایجاد میشوند، بهترین روش، رفع تبعیضی است که مانع رسیدن آنها به ردههای بالای سازمانها میشود.
کارآفرینان پارهوقت
یکی از روشهای مرسوم کارآفرینی ایجاد کسبوکار پارهوقت است که دو مزیت دارد. اول اینکه با داشتن امنیت شغلی و حقوق ثابت ماهیانه میتوانند کسبوکار خود را دنبال کنند. دوم، در اثر شکست سرمایهگذاری، ریسک کمی متحمل میشوند. با تجربیاتی که این افراد دارند به راحتی میتوانند حجم درخواست برای کالا و خدمات خود را برآورد کنند. با رشد کسبوکار این دسته، آنها زمان بیشتری را صرف کارآفرینی میکنند و میتوانند به کارآفرین تمام وقت تبدیل شوند.
کسبوکارهای خانگی
گزینه اول بسیاری از کسبوکارها، کسبکارهای خانگی است. رشد بالای این نوع کارآفرینی به دلایل زیر است.
- هزینههای راهاندازی و عملیاتی کم؛
- داشتن سبک زندگی و کاری انعطافپذیر؛
- تنوع در ایجاد کسبکارهای مختلف به علت وجود فناوریهای متنوع ارتباطی از داخل خانه؛
برای داشتن یک کسبوکار خانگی قواعد زیر را مدنظر داشته باشید:
قاعده 1: میزان آمادگی خود را بسنجید. کارهای محوله را به خوبی انجام دهید. موفقیت بسیاری از کسبوکارهای خانگی به مقدار آمادگی کارآفرین قبل از شروع فعالیت بستگی دارد. در مورد مشتریان، صنایع، رقبا و غیره تحقی کنید.
قاعده 2: محدودیتهای ناحیه فعالیت خود را مشخص کنید. ابتدا با بررسی قوانین محلی و مراجعه به ادارات منطقهای و نهادهای محلی مرتبط دردسرهای آتی را از خود دور کنید.
قاعده 3: دفتر کار شما باید مناسبترین مکان باشد. با توجه به ماهیت فعالیت کسبوکار خود و نوع مشتریان محل کار خود را انتخاب کنید. اتاقخواب یا اتاق نشیمن اصلاً مکان مناسبی برای دفتر کار نیست.
قاعده 4: ایدههای کسبوکار خانگی را به دقت دنبال کنید. بسیاری از کسبوکارهای خانگی موفق فقط بخشی خاصی از مشتریان یا تخصصهای ویژهای را دنبال میکنند.
قاعده 5: درباره مقررات و نحوه فعالیت کسبوکار خود با خانواده گفتوگو کنید. کسبوکار خانگی یعنی که شما میتوانید زمان بیشتری را با خانواده بگذرانید و خانواده نیز میتواند زمان بیشتری را در کنار شما صرف کند. پس مقرراتی وضع کنید که اختلال در کار را به حداقل برساند.
قاعده 6: انتخاب نام مناسب برای شرکت، اولین تصمیم بازاریابی شماست. نام خوبی متناسب با محصول یا خدمت خود انتخاب کنید.
قاعده 7: امکانات و تجهیزات مناسب فراهم کنید. دفتر خانگی مجهز باید اینترنت، خط تلفن مجزا، رایانه، دستگاه فکس، دستگاه کپی، اسکنر، تلفن گویا یا پست صوتی داشته باشد ولی لازم نیست همه چیز هم از روز اول داشته باشید.
قاعده 8: پوشیدن لباس راحت ممکن است یکی از مزایای کار خانگی باشد اما هنگامی که با مشتری، سرمایهگذار، حسابدار و … قرار ملاقات دارید، پوشیدن لباس راحتی و لم دادن را فراموش کنید.
قاعده 9: اختلالات کاری در کسبوکار خانگی مانع فعالیت مؤثر هستند. برای دوری از این اختلالات فعالیتی را دنبال کنید که واقعاً موردعلاقه شماست. زمانبندی مناسب برای بهرهوری مؤثر رمز موفقیت شماست.
قاعده 10: تلفن هم بهترین دوست هم بدترین دشمن کسبوکار شماست. به عنوان کارآفرین خانگی مراقب باشید از تلفن به طور مناسب استفاده کنید.
قاعده 11: با دوستان و همسایگان طوری رفتار کنید که تصور غلطی از کار خانگی شما برایشان ایجاد نشود.
قاعده 12: برای استفاده از معافیتها یا تخفیفهای مالیاتی که شامل کسبوکارهای خانگی میشود از حسابدار خود کمک بگیرید.
قاعده 13: پوشش بیمهای کافی برای داراییهای کسبوکارتان فراهم کنید. ممکن است بیمههای آتشسوزی منازل پوشش لازم برای کلیه تجهیزات کسبوکارتان را نداشته باشند.
قاعده 14: با آگاهی از قوانین و مقررات محلی، موقعیتهای ویژه برای استخدام نیرو از بیرون را شناسایی کنید. در بعضی موارد قوانین محلی، کسبوکارهای خانگی را مجاز میشمرند ولی استخدام افراد ممنوع است.
قاعده 15: یک صندوق پستی تهیه کنید که به جای نشانی منزل خود از صندوق پستی استفاده کنید.
قاعده 16: یکی از بهترین روشهای بازاریابی برای کسبوکارهای خانگی، استفاده از شبکههای اجتماعی است.
قاعده 17: به کسبکار خانگی خود افتخار کنید. در حال حاضر کارآفرینان خانگی و کسبوکارهای آنان مورد احترام و توجه هستند.
کسبوکارهای خانوادگی
وقتی دو یا چند عضو خانواده کنترل کسبوکاری را به عهده میگیرند، یک کسبوکار خانوادگی ایجاد شده است که ریشه در سنت و ارزشهای خانوادگی دارد. آفت چنین کسبوکارهایی مشاجره بر سر جانشینی و انتقال به نسلهای بعدی است. داشتن طرحی برای جانشینی مدیریت یکی از مهمترین اقدامات برای جاوگیری از تخریب این شرکتهاست.
زوجهای کارآفرین
بیشترین رشد سرعت در شرکتهای تحت مالکیت مشترک همسران است که با تقسیم کار مبتنی بر تخصص در کنار یکدیگر مشغول فعالیت هستند.
ویژگیهای زوجهای کارآفرین که مهارتهای داشتن رابطه کاری موفق را گذراندهاند، عبارتاند از:
- ارزیابی شخصیتی: آیا آنها در موقعیت کسبوکار تداخل یا تعارض دارند.
- احترام به استعدادهای طرف مقابل.
- سازگاری اهداف کسبوکار با اهداف زندگی.
- برابری در شراکت.
- تقسیم شفاف کار و اختیارات بر اساس مهارتها و تواناییها.
- گفتگوی متقابل درباره موضوعات شخصی و تجاری.
- تعریف مرزهای بین زندگی کاری و شخصی.
- روابط عمومی خوب.
باید توجه داشت که زوج کارآفرین علاوه بر اینکه برای یک هدف مشترک کار میکنند در عین حال بر استعدادهای منحصربهفرد همدیگر نیز تمرکز دارند.
اخراجیهای شرکت
با توجه به فرآیند تعدیل نیرو در شرکتهای بزرگ، یکی از بهترین روشهای مقابله با عدم اطمینان شغلی، اقدام به کارآفرینی است.
در مطلب بعدی از اشتباهات مهلکی که ممکن است کسبوکاری را نابود کند، صحبت خواهیم کرد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.