فراخوان اندازه بذر در گیاه روغنی کاملینا، رقم سهیل
صندوق نوآوری و شکوفایی به سفارش یک شرکت دانشبنیان فراخوان اندازه بذر در گیاه روغنی کاملینا، رقم سهیل را منتشر کرده است.
آب از مهمترین مؤلفهها در تولید و حفظ تعادل و پایداری اکوسیستم و محیطزیست است. متوسط بارندگی سالانه کشور حدود 250 میلیمتر و بهطور تقریبی یکسوم متوسط بارندگی جهانی است و پتانسیل تبخیر و تعرق آن نیز سه برابر پتانسیل جهانی است که این امر کشور را در زمره کشورهای خشک و نیمهخشک قرار داده است.
از طرفی امروزه صنعت تولید روغن نباتی در اغلب کشورهای جهان جزء صنایع راهبردی محسوب میشود. روغنهای نباتی تولیدشده در ایران و جهان بهطور عمده از دانههای روغنی نظیر سویا، آفتابگردان، پنبهدانه، بادامزمینی و کلزا به دست میآید که شدیداً مصرف آب بالایی دارند.
ضمناً باید توجه داشت که بخش قابلتوجهی از اراضی قابلکشت کشور را دیمزارها تشکیل دادهاند که دانههای روغنی مذکور به دلیل احتیاجات آبی بالا، قابلیت کشت در آنها را ندارند و این امر باعث شده بیش از 90 درصد روغن موردنیاز کشور از طریق واردات تأمین شود.
بنابراین کشت دانههای روغنی سازگارتر با شرایط کشور همراه با احتیاجات آبی کمتر بهشدت احساس میشود. ازجمله این گیاهان میتوان به گیاه دارویی-روغنی کاملینا اشاره کرد که بخصوص در سالهای اخیر توجه زیادی را به خود جلب کرده است و مهمترین مزیت آن مقاومت فوقالعاده آن به خشکی و سرمای بهاره است.
این گیاه تنها دانه روغنی قابلکشت در اراضی دیم با عملکرد اقتصادی است. ازاینرو با در نظر گرفتن وسعت بالای دیمزارهای کشور و احتیاجات آبی کم گیاه کاملینا، میتوان بخش عمدهای از روغن موردنیاز کشور را با کشت این گیاه تأمین و از خروج بخش قابلتوجهی ارز از کشور جلوگیری کرد.
شرکت در فراخوان تحقیقاتی و ارائه پروپوزال در قالب انفرادی، گروهی، شرکتی و سازمانی مجاز است و پروپوزالی که بیشترین تناسب را با الزامات این نیاز تحقیقاتی داشته باشد انتخاب و بهعنوان مجری به شرکت دانشبنیان متقاضی معرفی خواهد شد.
مهلت ارسال: شنبه 3 مهر ۰۰
شماره تماس: ۸۸۳۹۸۵۴۳-۰۲۱
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.