معرفی چند استارت‌آپ در حوزه تفریح و سرگرمی

معرفی چند استارت‌آپ در حوزه تفریح و سرگرمی

چکیده

این مقاله به طور چکیده سعی در معرفی دو استارت‌آپ و فعال حوزه تفریح و سرگرمی دارد. چمدون و رادار ۳۶۱. چمدون محتوای سرگرم‌کننده مانند فیلم، موسیقی و بازی را بدون نیاز به مصرف اینترنت و دغدغه دسترسی به اینترنت در اختیار کاربران قرار می‌دهد و رادار ۳۶۱ یک جستجوگر هتل، اقامتگاه، پرواز، تور و غیره است که به کاربران این امکان را می‌دهد تا ارزان‌ترین فروشنده را پیدا کنند و انتخاب بهتری از میان انتخاب‌های بازار کنند. درست چیزی شبیه ترب اما در صنعت و گردشگری.

مقدمه

تفریح و سرگرمی بخش لذت‌بخش زندگی ما محسوب می‌شود البته باوجود مشغله‌ها بزرگی که هر یک از ما هرروزه با آن درگیر هستیم، تلاش می‌کنیم تا زمانی را به تفریح اختصاص دهیم. این سرگرمی و تفریح می‌تواند دیدن یک فیلم، گوش‌دادن به یک موسیقی، انجام یک بازی، رفتن به یک مسافرت یا موارد دیگر باشد. گاهی قصد تماشای یک فیلم یا سریال را داشتید و به دنبال یک سایت مناسب می‌گشتید یا قصد سفر به یک شهر را داشتید اما اقامت برای شما یک مسئله بود به همین دلیل سایت‌ها و برنامه‌هایی که شما را در این مسیر کمک می‌کنند ضروری است. ازاین‌رو استارت‌آپ‌های متفاوتی ایجاد شدند تا این مسائل را برای ما راحت‌تر کنند. ارائه اطلاعات گوناگون از کسب‌وکارهای نوپا که در این زمینه‌ها مشغول هستند، برای سرمایه‌گذاران و مدیران این کسب‌وکارها مفید است. هدف ما از این مقاله ارائه اطلاعاتی گوناگون مانند ایده اصلی، بازار هدف، هزینه و موارد دیگر از چند استارت‌آپ فعال در حوزه تفریح و سرگرمی است.

معرفی استارت‌آپ‌ها

  • چمدون

ایده اصلی: تصور کنید که در یک سفر هستید، نبود اینترنت و دسترسی نداشتن به محتواهای سرگرم‌کننده مانند فیلم و بازی در این مواقع یک مشکل بزرگ به‌حساب می‌آید. از طرفی مجهز کردن ناوگان حمل‌ونقل مانند قطارها و اتوبوس‌ها به مانیتورهای مناسب یا سخت‌افزارهای دیگر دشوار و هزینه‌بر است. گروه چمدون با استفاده از فناوری‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری شرایطی را فراهم ساخته تا افراد بتوانند بدون اتصال به اینترنت از محتواهای سرگرم‌کننده و جذاب بهره ببرند. در یک جمله می‌توان گفت که چمدون محتوای سرگرم‌کننده مانند فیلم، موسیقی و بازی را بدون نیاز به مصرف اینترنت و دغدغه دسترسی به اینترنت در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

بازار هدف و اندازه آن: بازار هدف می‌تواند تمام ناوگان حمل‌ونقل کشوری باشد اما تیم چمدون برای ابتدا اتوبوس‌های شهری را به‌عنوان هدف اصلی در نظر گرفتند و دلیل آن‌ها نیاز بیشتر این بخش از ناوگان حمل‌ونقل نسبت به سایر موارد بوده است. اما اندازه بازار به چه صورت است؟ طبق آماری که از وزارت راه و شهرسازی به دست آمده است، تعداد ۲۲۰۰۰ اتوبوس بین‌شهری، ۱۷۲۴ سالن قطار و ۳۰۰۰ فروند هواپیمای مسافربری وجود دارد و در مجموع در سال ۹۷، ۱۴۸ میلیون مسافر با این وسائل مسافرت کردند. در بین تمام این موارد، اتوبوس‌های بین‌شهری بازار در دسترس تری برای تیم چمدون به‌حساب می‌آیند.

درآمدزایی و هزینه‌ها: تیم چمدون با فروش سخت‌افزارها، فروش خدمات نرم‌افزاری که قابلیت شخصی‌سازی محتوایی دارند، پورسانت‌های بازارچه‎های خاص و تبلیغات می‌توانند به درآمدزایی برسند اما از مؤلفه‌های مهم دیگر برای این تیم هزینه‌ها است. این تیم هزینه‌ها را به تفکیک به‌صورت زیر ارائه کردند:

الف)  دستمزد ۱۰ درصد

ب) فضای کاری ۲ درصد

پ) فنی ۳ درصد

ت) مالی و حسابداری ۱ درصد

ث) حقوقی ۱ درصد

ج) بازاریابی ۱۵ درصد

چ) تأمین محتوا ۶۰ درصد

ح) تولید و تجهیزات و ماشین‌آلات ۸ درصد

اطلاع‌رسانی: این گروه در نظر دارد تا با ارائه سخت‌افزارهای دمو به بخشی از اتوبوس‌های بین‌شهری، عقد تفاهم‌نامه‌های همکاری با دیجی‌کالا، مستربلیط و آسان پرداخت برای کسب اطمینان کاربران و تبلیغات آفلاین و آنلاین به اطلاع‌رسانی گروه خود بپردازند.

مزیت رقابتی و دستاوردها: هزینه پایین سخت‌افزار و آپدیت خودکار محتوا توسط سخت‌افزار از مزیت‌های رقابتی تیم چمدون است. همچنین این گروه با تست محصول اولیه خود در اتوبوس‌های تفریحی بین‌شهری، توجه مسافران را به خود جذب کرده است.

اعضای تیم: این گروه شامل مدیر فنی، مشاور و تسهیلگر کسب‌وکار، طراح گرافیک و مدیرعامل است.

حمید شجرآوی در سمت مدیر فنی، مرتضی تسخیری، محمدمهدی جعفری طراح گرافیک و محمدرضا ریاحی بنیان‌گذار و مدیرعامل چمدون هستند.

آدرس سایت:

www.chamedoon.me

  • رادار ۳۶۱

ایده اصلی: بسیاری اوقات برای پیداکردن یک هتل و ویلا یا بلیت هواپیما و قطار به دنبال یک مورد ارزان یا مطابق خواسته‌هایمان می‌گردیم، جستجوگر رادار ۳۶۱ به کمک شما می‌آید. موتور جستجو با بررسی وب‌سایت فروشندگان مختلف خدمات گردشگری مانند هتل، پرواز، تور و غیره موارد مطابق خواسته شما را نمایش می‌دهد. شما می‌توانید نظرات کاربران، تصاویر مربوطه و موارد دیگر را بررسی کنید. می‌توانیم موتور جستجوگر ۳۶۱ را چیزی شبیه برنامه ترب در نظر بگیریم منتهی در صنعت گردشگری.

بازار هدف و اندازه بازار: تمام کسانی که قصد خرید بلیت، رزرو هتل و اقامتگاه و موارد مرتبط با سفر را دارند، کاربران این جستجوگر محسوب می‌شوند اما می‌توان این کاربران را تقسیم‌بندی کرد؛ ۱. افرادی که برای چک کردن قیمت به این سایت مراجعه کردند. ۲. آژانس‌ها ۳. وب‌سایت‌های فروش و رزرو آنلاین خدمات گردشگری که برای تبلیغ و همکاری از این گروه کمک می‌گیرند. سالیانه میلیون‌ها بلیت هواپیمای داخلی خریده و میلیون‌ها رزرو هتل و اقامتگاه انجام می‌شود.

هزینه‌ها و درآمدزایی: اکثر موتورهای جستجو درآمدهایشان را از طریق تبلیغات، پروموشن و نمایش و رزرو مستقیم به دست می‌آورند. در بخش هزینه‌ها، عمده این قسمت به بازاریابی، سئو، تبلیغات آنلاین، فنی و عمومی و باقی هزینه‌ها به موارد دیگر مانند بخش جانبی، حقوقی، مالی و اداری می‌رود.

اطلاع‌رسانی: باتوجه‌به بررسی‌هایی که توسط تیم این جستجوگر انجام شده است، افرادی که در جستجوی هتل و اقامتگاه هستند، کمتر اسم برندی را سرچ می‌کنند اما در سرچ بلیت هواپیما حدود ۴۰ درصد، نام برند را جستجو می‌کنند. استراتژی این تیم برای اطلاع‌رسانی، در بخش هتل و اقامت، بهبود جدی رتبه گوگل و در بخش پرواز بهبود برند با روش‌هایی مانند اینفلوئنسر مارکتینگ و غیره است.

مزیت رقابتی و دستاوردها: مزیت این گروه ارائه و نمایش گزینه‌های بیشتر و قیمت‌های کمتر است. همچنین وب‌سایت‌های دیگر بر روی مقایسه قیمت و فیلترهایی که منجر به انتخابات بیشتر و بهتر می‌شوند، کار نکرده‌اند. این گروه در یازدهمین جشنواره وب و موبایل ایران در بخش رزرواسیون بلیت هتل و هواپیما، برگزیده بخش مردمی شده‌اند.

اعضای تیم: حمیدرضا اشجع (دستیار محصول)، علی‌محمد مستوفی (مدیر بازاریابی)، محمدصادق حیدری (مدیرعامل و مدیر محصول)، امیرحسین خالویی (مدیرفنی) و استارت‌آپ استودیو پایرتس (سرمایه‌گذار).

آدرس سایت

www.radar361.com

منابع

معرفی استارت‌آپ‌های کافه سرمایه اینوتکس (۲۰۲۱)

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *