اعلام فراخوان چالش «طراحی و ساخت یک سیستم تحریک غیرتهاجمی نواحی عمیق مغز»
معاونت علمی و فناوری ستاد راهبری توسعه علوم و فناوریهای شناختی، با نظر به برگزاری چالش طراحی و ساخت یک سیستم تحریک غیرتهاجمی نواحی عمیق مغز، اقدام به حمایت از تیمها، برای رقابت در چالش ذکرشده در دانشگاههای برتر کشور کرده است.
مطالعات انجامشده در سالهای اخیر، تحریک سلولهای عصبی مغز با روشهای مختلف غیرتهاجمی شامل: تحریک الکتریکی، الکترومغناطیسی، نوری و فراصوتی را بهعنوان راهحلهایی باارزش برای بهبود اختلالات حرکتی ناشی از سکته، اعتیاد، میگرن، افسردگی، وزوز گوش، دردهای مزمن و سایر موارد مشابه پیشنهاد کرده است. با توجه به میزان شیوع این اختلالات در کشور، فعالیت در حوزه ساخت ابزارهای تحریک غیرتهاجمی مغز، میتواند اقدامی نویدبخش برای افزایش کیفیت زندگی بیماران باشد. بهعلاوه استفاده از این روشها، در کاربردهای تحقیقاتی، مانند مطالعه عملکرد مغز نیز بسیار ارزشمند است.
این چالش رقابتی برای ارائه روشی کارآمد بهمنظور تحریک غیرتهاجمی نواحی عمیق مغزی است. اهمیت این چالش دریافتن جایگزینی برای روش (Deep Brain Stimulation) که مبتنی بر کاشت پروب درون مغز طی یک عمل جراحی است که ضمن حذف خطرات ناشی از فرایند جراحی و کاهش صدمات و عوارض جانبی، بتوان نواحی موردنظر را بهصورت غیرتهاجمی تحریک کرد.
چالش طراحی و ساخت یک سیستم تحریک غیرتهاجمی نواحی عمیق مغز بهصورت دقیق و قابلکنترل، بهعنوان اولین فعالیت ستاد در حوزه برگزاری اینگونه چالشها است که با توجه به منابع نیروی انسانی، مراکز تخصصی، مراکز فناوری و زیرساختهای مناسب موجود در کشور هدف گرفتهشده است.
برخی از چشماندازهای این چالش
توسعه فناوری تحریک غیرتهاجمی و عمقی مغز بهعنوان ابزارهایی برای پژوهش در علوم شناختی و برای کاربردهای عام نظیر توانمندسازی شناختی
توسعه پژوهش بر روی مرزهای دانش و فناوری
تربیت نیروی انسانی متخصص و همچنین جهتدهی به فعالیتهای تخصصی غیرهمگرا
ایجاد شرایط مناسب حضور قوی در عرصه بینالمللی در زمینههای مختلف پژوهشی، صنعتی و کاربردی
آغاز پذیرش طرحها: 26 مردادماه 98
اتمام زمان شبیهسازی و اعلام برندگان: 15 دیماه 98
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.