دنیای کارآفرینی

دنیای کارآفرینی

مبانی کارآفرینی

در این سلسله مباحث قصد داریم از مبانی کارآفرینی تا تشکیل تیم و جهانی شدن کسب‌وکار آموزش دهیم.

کارآفرینی چیست؟

کارآفرینی (Entrepreneurship) به فرآیند خلق ارزش جدید (مادی یا معنوی) از طریق تلاشی متعهدانه با در نظر گرفتن مخاطرات ناشی از آن اطلاق می‌شود. واژه کارآفرینی از کلمه فرانسوی «Entrepreneurs» به معنای «متعهد شدن» نشات گرفته ‌است. کارآفرینی اولین بار موردتوجه اقتصاددانان قرار گرفت و تمامی مکاتب اقتصادی از قرن ۱۶ میلادی تاکنون به نحوی کارآفرینی را در نظریه‌های اقتصادی خویش تشریح نموده‌اند.

ژوزف شومپیتر فرایند کارآفرینی را «تخریب خلاق» می‌نامد؛ به عبارت دیگر ویژگی تعیین‌کننده در کارآفرینی همان انجام کارهای جدید یا ابداع روش‌های نوین در امور جاری است. ژوزف شومپیتر که از او به عنوان پدر کارآفرینی یاد می‌کنند، واژه نوآوری را به کارآفرینی پیوند می‌دهد؛ به عبارت دیگر ویژگی تعیین‌کننده در کارآفرینی انجام کارهای جدید و یا ابداع روش‌های نوین در امور جاری می‌داند. از نظر او نوآوری در هر یک از زمینه‌های ذیل کارآفرینی محسوب می‌شود.

1- ارائه کالای جدید

2- ارائه روش جدید در فرآیند تولید

3- گشایش بازاری جدید

4- یافتن منابع جدید

5- ایجاد هرگونه تشکیلات جدید در صنعت

پیتر دراکر، پدر علم مدیریت، کارآفرین را کسی می‌داند که فعالیتی را با سرمایه اقتصادی خودش شروع می‌کند، ارزش‌ها را تغییر می‌دهد و در محیط اطراف خود تحول ایجاد می‌کند و به سمت بهتر شدن می‌برد.

دنیای کارآفرینی

هرساله تعداد زیادی از انسان‌ها به دنبال تحقق رؤیاهای خود، برای مالکیت و راه‌اندازی کسب‌وکار اقدام می‌کنند. در همه دنیا این قهرمانان اقتصاد جدید در حال شکل‌دهی به محیط کسب‌وکار و ایجاد دنیایی جدید هستند تا شرکت‌هایشان بتوانند نقش مهمی در زمینه حیات اقتصاد جهانی بازی کنند.

در دو دهه اخیر شاهد رشد بی‌سابقه کارآفرینان هستیم. بسیاری از شرکت‌های بزرگ دنیا درگیر کوچک‌سازی سازمان و تعدیل نیرو هستند و تعداد کارکنان فهرست حقوق خود را کاهش می‌دهند. این سراسیمگی و آشفتگی در زمینه اخراج نیروی انسانی منجر به ظهور نسل جدیدی از کارآفرینان شده است. اخراجی‌های شرکت‌های بزرگ از تجربیات مدیریتی قابل‌توجهی برخوردارند.

دیوید بِرش، محقق کسب‌وکارهای کوچک می‌گوید: در 5 سال گذشته شرکت‌های بزرگ آمریکایی حدود دو میلیون شغل را حذف کردند و در طول همین دوره مؤسسات بازرگانی کوچک حدود ده میلیون شغل جدید ایجاد کرده‌اند.

دنیای کارآفرینی

مطالعات جهانی

مطالعات سازمان جهانی دیده‌بان کارآفرینی (GEM) نشان‌دهنده تغییرات قابل‌توجهی در نرخ شکل‌گیری شرکت‌ها بین کشورهای جهان است. کشور آمریکا و کشورهای توسعه‌یافته از موج فعالیت‌های کارآفرینی جهانی نفع می‌برند. کشورهای اروپای شرقی، چین، ویتنام و بسیاری از کشورهای دارای اقتصاد دولتی اکنون بستر مساعدی برای رشد شرکت‌های کوچک هستند، حتی در ژاپن که شاخص کارآفرینی کل، عدد 1.5 است، کارآفرینان به شدت به فعالیت خود ادامه می‌دهند. کارآفرینی به شکل باورنکردنی از نظر مالی و احساسی می‌تواند نویدبخش و پاداش‌دهنده باشد. کارآفرینان واقعی داشتن یک فعالیت بازرگانی را به عنوان یکی از معیارهای واقعی موفقیت مدنظر قرار می‌دهند. در حقیقت کارآفرینی غالباً مسیر موفقیت را برای کسانی می‌گشاید که این فرصت‌ها را نادیده می‌گرفته‌اند.

این کارآفرینان چه کسانی هستند و بدون هیچ‌گونه تضمین موفقیت، چه چیزی باعث ایجاد انگیزه سخت‌کوشی در آن‌ها می‌شود؟ چه نیروهایی آن‌ها را وادار می‌کند تا مرتکب چنین ریسک‌های بزرگی شوند و در تلاش برای رسیدن به ایده‌آل‌ها بسیاری چیزها را فدا کنند؟ چرا آن‌ها مایل به فدا کردن امنیت حقوق و مستمری یکنواخت در قبال این امر هستند که آخرین فردی باشند که از شرکت خود پول دریافت می‌کنند؟

در قسمت بعدی ویژگی‌های شخصیتی یک کارآفرین را شرح می‌دهیم.

منابع: ویکی‌پدیا، کتاب کارآفرینی

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *