فراخوان بهبود بهره‌وری نانو فیلتر کامپوزیتی

فراخوان بهبود بهره‌وری نانو فیلتر کامپوزیتی به‌منظور شیرین سازی گاز ترش

شبکه خدمات نوآوری بومرنگ با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی فراخوان بهبود بهره‌وری نانو فیلتر کامپوزیتی به‌منظور شیرین سازی گاز ترش را منتشر کرده است.

با توجه به منابع عظیم نفت و گاز در کشور، افزایش بهره‌وری فرایندهای پالایش آن‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است. گاز طبیعی به‌طور مستقیم و غیرمستقیم به محصولات بی‌شماری ازجمله سوخت‌های مایع، خوراک واحدهای پتروشیمی و نیز هیدروژن موردنیاز پالایشگاه‌های نفت تبدیل می‌شود. این گاز اغلب دارای ناخالصی‌هایی نظیر دی‌اکسید کربن و سولفید هیدروژن می‌باشد و به گاز اسیدی یا گاز ترش معروف است.

محتویات گوگردی گاز ترش می‌تواند بسیار خطرناک و سمی باشد و به‌نوبه خود باعث خوردگی لوله‌ها و دستگاه‌ها نیز می‌شود. لذا قبل از استفاده از گاز طبیعی باید آن را تصفیه نمود؛ یعنی ناخالصی‌های آن نظیر دی‌اکسید کربن، سولفید هیدروژن و دیگر ترکیبات اسیدی گاز را جدا نمود و به‌اصطلاح آن را شیرین کرد.

ازاین‌رو حذف گازهای اسیدی در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی از اهمیت بسیار بالای برخوردار است. در پالايشـگاه‌هاي تصـفيه گاز در ایران اين كار توسط حـلال‌هـاي آمين‌دار صورت می‌گيرد كـه دارای مشکلاتی است که از جمله می‌توان به پـايين بـودن رانـدمان، طـولانی بـودن فرآينـد، گرانـی، خوردگی و هدر رفت آمین، احياي كامل آن توسط حرارت و برگشت‌پذيري آمين به واحد تصفيه اشاره کرد.

از طرفی گاز ترش داراي رطوبت است و باید آب و هيدروكربن‌هاي اضافی آن توسط سیلیکا ژل، آلومینا فعال و غیره در برج‌ها، نم‌زدايی شود. با توجه بـه ذخاير عظيم گازي كشور می‌توان از فناوري‌های جایگزین بهره برد كه كاهش هزينه‌هاي سرمايه‌گذاري و عملياتی را به همراه خواهد داشت.

هدف این پروژه تحقیقاتی، بهینه‌سازی افزایش قدرت جذب هیدروژن سولفید توسط نانوفیلتر جاذب است.

لازم به ذکر است هدف، رقابت و مقایسه این محصول با آمین نیست و شرکت متقاضی، درصدد افزایش بهره‌وری نانوفیلتر جاذب برای کاهش 1500 ppm هیدروژن سولفید، به 3 ppm در 29 هزار لیتر گاز عبوری است. بدین منظور باید روش سنتز بهینه نانوفیلتر جاذب در مقیاس پایلوت و نیمه‌صنعتی حاصل شود.

از دیگر اهداف، بهینه‌سازی فرآیندهای جذب و احیاء (ازجمله بهینه‌سازی سایز و مش‌بندی نانوفیلتر جاذب و بهینه‌سازی شرایط عملیاتی احیاء) و تعیین عملکرد و مکانیسم جذب در جاذب پیشنهادی (Znfe2O4) لایه نشانی شده بر روی اکتیو آلومینا است و درنهایت باید مشخصات ضروری جاذب (سطح ویژه، سرعت جذب، مقاومت فشاری و غیره) مشخص شوند.

مهلت ارسال:چهارشنبه10شهریور ۰۰
شماره تماس: ۸۸۳۹۸۵۴۳-۰۲۱